Innlandet bedriftsidrettskrets

Innlandet bedriftsidrettskrets

Norsk idrett og frivilligheten mottar 600 millioner i strakstiltak fra regjeringen

Postet av Innlandet bedriftsidrettskrets den 19. Mar 2020

Av: Pressemelding fra NIF, 18. mar 2020

Kulturdepartementet slapp i dag den gledelige nyheten at norsk idrett og frivillighet får tildelt 600 millioner kroner i en tiltakspakke som i første omgang skal gjelde for mars og april måned. Norges idrettsforbund vil på vegne av hele idrettsbevegelsen takke for den umiddelbare hjelpen som vi nå har fått.

 

Kulturdepartementet slapp i dag den gledelige nyheten at norsk idrett og frivillighet får tildelt 600 millioner kroner i en tiltakspakke som i første omgang skal gjelde for mars og april måned. Norges idrettsforbund vil på vegne av hele idrettsbevegelsen takke for den umiddelbare hjelpen som vi nå har fått.

-Dette er fantastiske nyheter i en ellers svært vanskelig tid for Norge, og for idretten. Dette illustrerer at regjeringen har forstått nødropet vi har sendt frem til norske myndigheter. Det er også betryggende å høre at regjeringen er åpen for ytterligere tiltakspakker, sier idrettspresident Berit Kjøll.
Støtten er i første omgang innrettet mot tapte arrangementsinntekter i disse månedene, som følge av avlysninger eller andre restriksjoner som idrettsbevegelsen har blitt pålagt som følge av koronasituasjonen i Norge, og som ikke kan utsettes til senere.

- Dette er en veldig god start i en alvorlig situasjon for idrettsbevegelsen og jeg vil benytte anledningen til å rette en spesielt stor takk til kulturminister Abid Raja for en tett og god dialog i denne vanskelige situasjonen for norsk idrett. Tiltakspakken bekrefter regjeringens anerkjennelse av idrettens store betydning i samfunnet, og det er jeg veldig glad for, sier Kjøll.
Kompensasjonen skal i første omgang innrettes mot tapte billettinntekter, deltakerutgifter og eventuelt andre utgifter.

Norges idrettsforbund setter nå i gang et omfattende kartleggingsarbeid for å få full oversikt over de totale kostnadene som koronaviruset medfører, utover tapte arrangementsinntekter for norsk idrett.

- I første omgang vil Norges idrettsforbund nå gå i dialog med myndighetene for å avklare den praktiske oppfølgingen av denne støtten og hvordan dette skal fordeles i tiden fremover. Det er viktig med en smidig ordning som raskt kan tilføre likviditet til norsk idrett, sier generalsekretær Karen Kvalevåg og fortsetter;
- Jeg vil samtidig benytte anledningen til å takke hele idrettsbevegelsen for den fantastiske jobben som er gjort for å kartlegge de økonomiske konsekvensene knyttet til arrangementer i mars måned, avslutter Kvalevåg.


0 Kommentar

INFORMASJON ANGÅENDE AKTIVITETER I BEDRIFTSIDRETTEN

Postet av Innlandet bedriftsidrettskrets den 16. Mar 2020

 

Vi kan med glede meddele at vi har kommet i gang med noen av våre aktiviteter.

Norges Golfforbund ga klarsignal til at vår Golfserie kunne settes i gang, terminliste er sendt ut til deltagende lag.

Vår løpskarusell på Lillehammer – Sørdalskarusellen – har startet opp med virtuelle løp. Dette er meget vellykket og det er nesten like mange som deltar her som på ordinære løp. Les om løpene og meld deg på under løp. HER

Gå-joggen på Hamar starter også opp med virtuelle løp, men dette gjøres i en  enklere form. Se informasjon og påmelding under løp.

 Våre Ti på Topp prosjekter har startet opp  - Lillehammer – Gausdal – Elverum – Hamar. Gå til tipåtopp.no for informasjon og påmelding. Eller last ned vår app "tipåtopp"

 Sykle til jobben starter i ordinær form 19. mai. I Innlandet har disse kommunene gitt gratis deltagelse til alle innbyggere og ansatte i bedrifter innen kommunens grenser.

Gratiskommuner: Elverum, Kongsvinger, Våler, Tynset, Folldal, Gjøvik, Hamar, Ringsaker, Østre Toten, Nord-Fron
Gå inn på Sykletiljobben.no for å melde deg på.


Ta vare på hverandre:) og les våre Coronavettregler.

 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline