Holdt nullen i sliteseier

Postet av Træff SK den 10. Sep 2018

Tidlig ledelse, tvilsom utvisning og en herlig kontring da Træffs herrelag slo KFUM´s rekrutter 2-0 på Reknes

Bruno Lopes skapte kjørte til tider karusell med gjestene og scorte 1-0 på ekte brasiliansk vis. Her fra en tidligere kamp i sesong. Foto: Kjell Langmyren

Det var duket for en herlig fotballkamp søndag kveld da Træffs herrelag tok i mot KFUM 2 til den 19.runden av Norsk Tipping Ligaen avdeling 1. Hjemmelaget tok en tidlig ledelse, men måtte bruke store krefter gjennom hele kampen da KFUM styre mye av banespillet. Det ble ikke lettere for grønnbuksene da Harith Lafteh ble sendt i dusjen etter 70 minutter, men en enorm Michael Lie og et pottetett forsvar stod i mot. Midtbanen løp som noen helter, og fem minutter før tid kunne igjen Træff juble, da Edvart Khachatrjan kontret inn 2-0 til publikums store lettelse. Med gårsdagens seier rykket Træff i fra lagene under og ligger nå på en foreløpig trygg 3.plass.

Sist lagene møttes i mai var det med et lite overtak fra gårsdagens gjester. Træff har nok ikke løpt mer denne sesongen enn første omgangen mot KFUM i vår, men kampen stod til slutt 0-0. Resultatet var til slutt rettferdig da Træff kontrollerte andre omgangen ble flest sjanser. Kampen var før søndagens oppgjør den eneste Træff hadde holdt nullen, og det var selvsagt en målsetning å igjen holde tett bak og ikke minst ta alle tre poengene. Træff stilte mannsterke i gårsdagens kamp, og konkurransen om spilletid er større enn noen gang.

1.omgang

Kampen begynte ikke uventet med et høyt press fra bortelaget. KFUM 2 stengte av backene og presset keeper Lie til å spille langt. Gjestene hadde mye ball, men kom aldri til de store sjansene. En ekkel kveldsol gjorde til også vanskelig for Træff spillerne å beregne ballbanen, noe som bød på problemer enkelte ganger. Træff kom etterhvert mer inn i kampen, og kom til flere store sjanser etter kvartet spilt. Det ble kombinert fint på midtbanen, og etter 19 minutter spilt ble brasilianeren, Bruno Lopes, spilt fri i bakrom og satt ballen sikkert til side for en ung keeper hos gjestene. 1-0 og Træff kunne senke skuldrene. Lopes fikk blod på tann etter scoringen og var involvert i det meste Træff skapte i de første 45 minuttene av kampen. Til tross for ledelse, hadde KFUM mye ball og tvang hjemmelaget til å løpe mye. Gjestene skapte noen få sjanser på cornere, men ellers hadde Træff god kontroll på østlendingene. Dommer blåser av første omgangen, og Træff går til pause med både ledelse og noen brunere ansikt etter en skikkelig sterk sol!

Det var flere slitne Træff-spillere som satt seg i garderoben og ventet på hva trener, Magnus Oltedal hadde å si etter første 45 minuttene av kampen. Det ble lagt fokus på få senke tempoet i kampen, og øke fokuset på eget spill. Slurvefeilene fra første omgangene måtte lukes bort og spillet måtte oftere bli snudd. En vond fot, gjorde at Thomas Larhammer måtte kaste inn håndkleet og ble byttet ut for Stian Samdal. Ellers stilte Træff uforandret før andre omgangen ble sparket i gang.

2.omgang

I andre omgang er det Træff som umiddelbart tar over. Grønnbuksene har fått sunket skuldrene og har fått senket tempoet i kampen. Træff løper ikke like mye etter ball som tidligere, og setter opp flere nydelige angrep. Begge lag kommer til flere farlige situasjoner, men ballen vil ikke inn! KFUM har blant annet både to og tre store muligheter, men en kattemyk Michael Lie redder mesterlig, gang på gang. Den legendariske David Seaman hadde vært stolt av den unge Haugesunderen denne høstkvelden.

Tvilsom utvisning

Harith Lafteh måtte se det røde kortet etter en tvilsom situasjon. Foto: Erik Birkeland

Dessverre for Træff skulle kampbildet bli snudd da Harith Lafteh, til alles store fortvilelse måtte se det røde kortet etter 68 minutter. Lafteh vinner ballen på egen halvdel og stormer mot mål. En av gjestenes spiller stopper Lafteh på ulovlig vis, og stjeler åpenbart en stor overgangsmulighet for Træff. Lafteh prøver å sette frisparket i gang raskt, men motspilleren stiller seg foran ball. Træff-angriperen forsøker å dytte bort KFUM-spilleren slik at han kan sette i gang spillet, men er uheldig og treffer spilleren i ryggen. Dommeren registrerer dette som slag, og sender Lafteh i dusjen. Hendelsen kan ikke sees på et slag, men dommeren har bestemt seg. Træff kan uansett ikke gjøre noe mer med hendelsen og måtte bare bite tennene sammen, og kjempe videre de siste tjue minuttene. Det blir en kamp mot klokken for hjemmelaget, men nevnte Lie og et godt forsvar rydder vekk alt som kommer. En god kapasitet på midtbanen gjør også at KFUM flere ganger må seg seg tilbake å bygge opp spillet på nytt. Kampen nærmer seg 90 minutter og gjestene har flyttet opp det de har. Dette fører til flere store overganger for Træff, og etter 86 spilte minutter er Khachatrjan alene gjennom. Khachatrjan løper fra alt og alle, og alene mot keeper er han iskald og setter 2-0. Publikum er i ekstase og målet sikrer Træff seieren.

Det blir ikke flere mål og Træff vinner noe fortjent 2-0 på en veldig varm høstkveld på Reknes. Træff trygger tredje plassen på tabellen, fire poeng bak Molde 2 og hele syv poeng ned til Lokomotiv Oslo som ligger plassen bak.Neste kamp spilles lørdag 15.september, da laget reiser til Oslo og Ullern står for tur.

Mål: 1–0  Lopes (19), 2-0 Khachatrjan

Træffs lag: Michael Lie - Blindheim (Haugland fra 90.), Eltervåg, Larhammer (Samdal fra 46.)  Hauso, Sjøvik (Sjømæling fra 68), Johansen, Jonassen, Lafteh, Khachatrjan (Kjørsvik fra 90.), Lopes (Varhaugvik fra 71.)