Poengdeling mot Ullern

Postet av Træff SK den 16. Sep 2018

Det ble kun ett poeng med hjem da Træff møtte Ullern til bortekamp i Oslo.Michael Lie hadde flere gode redninger i lørdagens kamp. Foto: Oddveig Helland

Den 20.runden av Norsk Tipping Ligaen skulle spilles og et motivert og sultent Træff-lag dro til Oslo for å møte Ullern. Førsteomgangen ble en dårlig oppvisning fra de helgrønne, men laget reiste seg i andre omgangen og to mål fra Jonassen ga Træff ett poeng med hjem til Molde. Det ble delt ut hele ni gule og to røde kort i kampen, en kamp som inneholdt flere store sjanser til begge lag. En mesterlig Michael Lie vartet opp med flere verdensklasseredninger, og Eltervåg fikk feilaktig annulert et mål i mot. Med gårsdagens uavgjort forblir Træff på 3.plass med 37 poeng.

Sist lagene møttes kjørte Træff over  gårsdagens hjemmelag og vant hele 6-1, men Ullern har vist god form denne høsten med tre av tre seire på hjemmebane. Det var derfor ventet stor spenning til hvilket lag Træff møtte i lørdagens kamp. En ting var sikkert, Ullern var nok definitivt ute etter å revansjere det forferdelig tapet sist.

Et Træff-lag uten energi i 1.omgang

Kampen begynte ikke uventet med et høyt press fra bortelaget. Ullern stengte av backene og presset keeper Lie til å spille langt. Det kunne virke som reisen eller det varme høstværet hadde innvirkning på Træff-spillerne, for oppvisningen de første 45 minuttene var ikke å kjenne igjen. Det var en ukonsentrert og slurvete gjeng som ga Ullern flere store sjanser ved stygge balltap både høyt og lavt i banen. Da kampuret viste 11.minutter trodde alle at Ullern måtte klare seg med ti mann resten av kampen. Ola Sjømæling stopper en Ullern-kontring og blir "belønnet" med å bli sparket i skrittet av en motspiller. Hendelsen endte derimot med gult kort til begge spillere. 10 minutter senere ruller hjemmelaget opp fra midten og til slutt ender ballen til en frispilt Ullern-spiller på 16-meter. Han setter ballen nede i hjørnet, og Ullern har tatt ledelsen. Både hjemmelaget og Træff kommer til flere sjanser i første omgang, men ingen av lagene scorer flere mål. Ullern har et klart overtak i førsteomgang, noe som skyldes i hovedsak et ukonsentrert og lite energisk Træff-lag. Lagene går inn til pause på stillingen 1-0, og Træff vet at laget må heve seg om det skal bli poeng med hjem til Rosenes by.

Magnus Oltedal hadde naturligvis sett det samme som resten, et Træff-lag uten energi. Det ble lagt fokus på å komme raskere opp i ballfører og trøkke mer på. Om laget ikke maktet å heve seg ville grønnbuksene reise tomhendte hjem. Slurvefeilene fra første omgangene måtte lukes bort og energinivået måtte skrus opp. Træff gjorde ingen byttet i pausen, og stilte dermed uforandret før andre omgangen ble sparket i gang.

2.omgang

I andre omgang er det Træff som umiddelbart tar over. Træff har skrudd på energinivået og presset hjemmelaget voldsomt til å begynne med. Da man trodde det raskt skulle komme en Træff scoring, var det derimot Ullern som fikk andreomgangens første mål. Et overtall av rødkledde spillere står rundt gjestenes 16-meter, og til slutt ender ballen til samme Ullern-spiller som scoret dagens første mål. Han får som tidligere stå alene og pirke ballen nede i hjørnet, forbi en utspilt Michael Lie. Målet kom dessverre da bortelaget var i en god periode, men Træff fortsatte å gire opp og tok over resten av kampen. Bare seks minutter etter Ullerns andre mål, slår bortelaget tilbake. Bruno Lopes knaller til med et skudd fra 30-meter og keeper må gi retur. En våken Alexander Jonassen setter ballen i mål og det er for alvor blitt kamp igjen. Målet var også Jonassens tiende for sesongen! Bare minuttet senere kunne faktisk Træff fått sitt andre mål da nevnte Jonassen spilte Edvard Khachatrjan fri, men avslutningen ble dessverre reddet på strek.

Træff har virkelig fått ballen inn i sitt spor og Ullern-spillerne virker slitne. Træff får satt i gang raskt bakfra og spiller seg fint opp mot hjemmelagets mål. Dette byr på flere store muligheter både ved frispark, kast og cornere. Det var nettopp på corner bortelaget skulle sette dagens andre mål. Bjørnar Eltervåg stiger høyest i feltet og knuser alt og alle i duellen. Dessverre for de grønnkleddes store fortvilelse velger dommer å dømme frispark i mot, noe til og med ikke hjemmelaget først forstår. Målet blir annulert og spillet går videre. Samme mann blir også sentral bare få minutter senere, da Eltervåg redder ballen på strek etter en misforståelse i Træff-forsvaret. Ullern er farlig frempå noen få ganger med både corner og frispark, men Træff rydder unna. Hjemmelaget virker slitne og tar dette ut i sene taklinger og tilrop mot dommer. Pipeblåseren deler totalt ut tre gule kort til Ullern på bare åtte minutter. Så, seks minutter før fulltid kommer utligningen. Træff får et frispark på hjemmelaget halvdel og Bruno gjør seg klar. Brasilianeren svinger frisparket presist inn, og finner Jonassen på bakerste. Træffs toppscorer header ballen over keeper og setter sitt andre for dagen. 2-2 og seieren lever enda for Træff.

Kaos og krangling på overtid

Det ble svært hektisk og kaotisk på tampen av kampen. Både Træff-forsvarer Lars Hauso og en Ullern-spiller får to gule kort i løpet av de siste fem minuttene og ble utvist på overtid. Det var flere stygge episoder både fysisk og verbalt, og dommer Eirik Wisted-Thu delte flere gule kort ut Totalt ble det elleve gule kort, hvor seks av disse gikk til Træff.  Årsaken til utvisningen av Hauso var en spontan reaksjon av at lagkamerat Jonassen blir tråkket bevisst på hånden, etter å ha blitt lagt i bakken av en Ullern-spiller. Hauso plasserer kun hånden på brystet til motspilleren, som et tegn på at spilleren skal komme seg vek. Spilleren som skulle vært utvist fra episoden med Sjømæling faller veldig teatralsk og skriker at han blir dratt i halsen. Dommertrioen får ikke med seg episoden og beslutter å ikke straffe Ullern-spilleren. Hauso må derimot se sitt andre gule, og forlate banen etter 93 spilte minutter. Kampen ender til slutt 2-2, en kamp hvor hjemmelaget er best i førsteomgang, mens Træff i andre. Alt i alt et rettferdig resultat, men kampen vil nok bli mer husket for kaoset på overtid og en Ullern-spiller som for lengst skulle vært utvist både for fysiske og verbale episoder.

Det ble høy temperatur mellom lagene i sluttminuttene av kampen. Foto: Oddveig Helland

Træff får med seg ett poeng hjem i bagasjen og forblir på tredje plass med 37.poeng. Neste kamp er hjemme mot Lokomotiv Oslo, et lag Træff også delte poengene med sist lagene møttes.