Før kampen: Rilindja - Træff

Postet av Træff SK den 27. Sep 2018

Herrelaget reiser over fjellet for den 22.runden i Norsk Tipping Ligaen avdeling 1

Træffs toppscorer, Alexander Jonassen fikk sitt fjerde gule kort forrige runde og må dermed stå over lørdagens kamp mot Rilindja.

Helg betyr kamp og nye poeng skal kjempes om. Træff setter seg på flyet lørdags morgen med Oslo som destinasjon. Laget møter Rilindja til kamp på Haugerud kunstgress, og guttene ønsker revansje etter sist oppgjør hvor lagene delte poengene. Træff kommer fra en komfortabel 2-1 seier mot Lokomotiv Oslo forrige runde, mens morgendagens hjemmelag fikk utrolig nok ikke fullført sin kamp mot Spjelkavik. Les deg opp før årets 22 serierunde!

I morgen er det duket for et spennende oppgjør mellom to gode lag, da Træff gjester laget fra Oslo-Øst. Da lagene møttes i juni fikk de fremmøtte oppleve en jevnspilt og til tider meget underholdene kamp mellom to gode lag. Rilindja var et godt ballbesittende lag med flere gode enkeltspillere. Træff fikk en verst mulig start med baklengs etter kun to minutter og store deler av førsteomgangen ble videre brukt til å forsvare seg. Træff kom mer inn i kampen og kom til flere store overganger og sjanser. Det kom ingen flere mål i førsteomgangen, og gjestene i rødt gikk til pause med 0-1 ledelse. Træff kom til andreomgang som et nytt lag og tok til tider helt over kampen. Kampbildet var snudd, men ballen ville ikke inn. Træffs redningsmann ble Alexander Jonassen som på nydelig vis smalt inn utligningen fem minutter før slutt. Dette ble også endelig resultat, og Oltedals menn var mer skuffet enn fornøyde med poengdelingen. Dermed reiser det en motivert gjeng over i morgen, klare for å revansjere forrige kamp!

Mens Træff fikk spilt 90 minutter og ta tre nye poeng forrige helg, fikk Rilindja kun spilt 23 minutter. Laget fra Oslo gjestet Spjelkavik Stadion og fikk en meget kjedelig og ikke minst våt opplevelse. Spjelkavik gikk opp i ledelsen etter 18 minutter, men bare fem minutter senere ble kampen blåst av da oppgjøret minnet mer om vannpolo enn fotball. Lagene ville naturligvis fullføre kampen på kunsgressbanen som ligger ti meter ved siden av, men grunnet NFF´s regler og noe telefontrøbbel ble ikke dette gjennomført. Rilindja måtte reise hjem og kampen er satt til å bli fullført senere i oktober. Saken kan leses mer om her:

Rilindja er som nevnt et meget ballbesittende lag og har flere gode enkeltspillere. Laget som rykket opp til Norsk Tipping ligaen i fjor har hatt en noe trøblete sesong og ligger for øyeblikket under streken. Det må legges til at laget har som tre andre klubber spilt én kamp mindre enn resten. Laget i rødt har også variert på eget kunstgress og kan vise til 4-2-4 (Seier-uavgjort-tap). Forrige hjemmekamp endte med 0-2 tap for Molde 2.

Etter seier i forrige runde ligger Træff på trygg tredjeplass, ti poeng ned til nærmeste utfordrer. Træff har for alvor gjort fjorårets bortestatistikk til skamme, og blitt et godt bortelag. I 2017 tapte Træff hele åtte ganger bortekamper! Laget har i år tapt to kamper på fremmed gress, forholdsvis for Follo og Herd. Ellers har grønnbuksene vunnet fire og spilt uavgjort like mange ganger.  Siden forrige lørdag har spillergruppen trent godt. Øktene har bestått av flere gode økter hvor det er lagt fokus inn mot morgendagens oppgjør. Spillerne vet de møter et lag som er glad i å spille ball, og at det derfor er viktig å være konsentrert og tidlig oppi motstanderlagets spillere. Det er flere spillere som må stå over lørdagens oppgjør grunnet skader og suspensjoner, men en god bredde i stallen gir heldigvis ikke hodebry for trenerteamet. Kampplanen er klar og Rilindja skal beseires i egen stue!