Seieren glapp på overtid!

Postet av Træff SK den 7. Okt 2018

Træff ledet 2-0 til pause, men seieren glapp på overtid da Træff kunne sikret 3.plass.Magnus Oltedal likte ikke utviklingen i andreomgang og måtte se laget sitt tapte to poeng på overtid.

Med fire kamper igjen av årets sesong kunne Træff sikre 3.plass med seier over Follo. Træff var interessert i å revansjere forrige oppgjørs sure tap, og strålte i førsteomgang med to scoringer. Etter hvilen kom gjestene mer inn i kampen og på overtid satt Follo sin andre scoring for dagen. Dermed ble det poengdeling på Reknesbanen og Træff maktet dermed ikke å slå Follo i årets sesong.

Sist lagene møttes kjørte Træff over gårsdagens gjester i flere perioder av kampen, men grunnet sjansesløseri og to forsvarstabber endte kampen i 2-1 til Follo.  Sammenlignet med vårsesongen, har ikke Follo levert på samme nivå. Før kampen mot Træff hadde gjestene kun vunnet èn av åtte mulige kamper, og grønnbuksene var veldig innstilt på å påføre gjestene nok et tap. Slik ble det altså ikke, da Follos Sanel Ibisevic satt 2-2 på overtid.

1.omgang

Kampen var ikke spilt i lenger enn tre minutter da måltavlen viste 1-0. Bruno Lopes var våken og presset frem feil i gjestenes forsvar, og satt enkelt inn 1-0 etter å ha rundet keeper. Kampen roet seg og det var lite å mellom om frem til kaptein Stian Rødal testet skuddfoten. Veteranen som storspilte mot Rilindja forrige helg var bare centimetere fra å sette 2-0 da han fyrte av ett skudd fra 16-meter. Træff kontrollerer kampen nå og kommer til flere store sjanser. Målscorer Lopes var i lekent humør som vanlig og fyrer av ett skudd etter 33 minutter spilt. En god Follo-keeper redder forsøket, men må gi retur. Edvart Khachatrjan er våken og setter 2-0 i det tomme målet. Rett før Træff satt sitt andre mål var Follo nære på. Gjestene kom ned til dødlinjen og slo oppskriftsmessig 45 grader ut hvor en Follo spiller får avsluttet. Michael Lie er i form om dagen, og varter opp en en mesterlig redning. Målscorer Khachatrjan har fått blod på tann, og forsøker med en chip fra 25 meter. Gjestenes keeper som stoppet alt av Træff sjanser på Ski Stadion i vår, redder Khachatrjans forsøk med en klasseredning til Træffs nummer 8 sin store frustrasjon. Før pause får Lopes to store sjanser, men begge ender akkurat til side for mål. Lagene går dermed til pause på stillingen 2-0. Kampen har egentlig vært ganske jevn, med sjanser til begge lag, men Træff med førsteomgangens største. Som vanlig gjøres det ingen bytter i pause da hjemmelagets spillere ikke er slitne eller har andre fysiske problemer.

Tidlig redusering og overtidsmål

Follo virker ikke spesielt preget av kampens utvikling, og går ut på samme måte i andreomgang. Med bare fem minutter spilt kommer reduseringen. Etter mye rot i Træffs forsvar får til gjestene til slutt ballen og hamrer inn 2-1. Hjemmelaget blir noe preget av den tidligere reduseringen og inviterer Follo mer inn i kampen. Follo har mer ball og aggressiviteten grønnbuksene viste i førsteomgang er halvert. Da timen er spilt tror alle de fremmøtte at Follos skal utligne. Bortelaget kontrer Træff i senk og kommer fire mot to. Ballen blir spilt på tvers og Follo-spilleren trenger bare å sette ballen i mål. På vakkert vis er Lie på plass og slår til med en nydelig redning. Bare minutter senere er Follo frempå igjen og målscorer Khachatrjan redder på strek. Gjestene er virkelig inne i en god periode nå og Træff virker sjokket. Rødal blir spilt fri på midtbanen og ser at Follo-keeperen står langt ute. Rødal fyrer av, men nok en gang er gjestenes keeper på jobb.

Lie med kandidat til årets redning

15 minutter før fulltid bruker Emil Sjøvik ulovlig midler og legger en Follo-spiller i bakken. Follo tar frisparket fra 17 meter og spilleren går for keeperhjørnet. På mesterlig vis slår rogalendingen til med kanskje årets redning, og hindrer Follo sitt andre mål. Det nærmer seg 90 spilte minutter og det handler om å stange unna alt som kommer. Follo kjører kampen og på overtid kommer utligningen. Ballen blir slått inn i feltet og en ellers trygg Lie er uheldig og feilberegner. Dermed kunne Follos, Sanel Ibisevic enkelt stusse ballen i det tomme målet. 2-2 og bare minuttet igjen på klokken. Innbytter Stian Samdal får kampens siste mulighet, men blir blokkert i skuddøyeblikket. Kampen ender 2-2 og for åttende gang denne sesongen må Træff dele poengene. Laget har ikke tapt siden høstpremieren mot Herd, og står nå med 44 poeng. Det er ti poeng ned til nærmeste utfordrer og tre poeng opp til Molde 2 på andreplass. Om den mulige andreplassen røk etter lørdagens uavgjort vet man ikke, men det ser tøft ut dersom Molde 2 vinner mandagens oppgjør mot Hødd 2. Træff og Moldes rekrutter møtes i sesongs siste kamp, 27.oktober.

Neste kamp er borte mot Ready, et lag Træff tapte overraskende 0-3 for i sommer. Stian Rødal måtte se det røde kortet og gjestene fra Oslo påførte Oltedals menn sitt første og eneste tap på Reknes dette året, foreløpig.

Træffs lag (4–4–2): Michael Lie – Ola Sjømæling, Henrik Andersen-Gott, Bjørnar Eltervåg, Emil Sjøvik – Stian Berg Rødal, Alexander Johansen, Edvard Khachatrjan (Stian Samdal fra 69.), Harit Hamoudi – Bruno Lopes (Simen Varhaugvik fra 88.), Alexander Jonassen.