Nok en seier hovedstaden

Postet av Træff SK den 14. Okt 2018

Træff revansjerte seg mot Ready, men fikk det tøft med 10 spillere i store deler av andreomgangen.

Stian Samdal spilte en god kamp og scoret to mål i gårdagens kamp. Foto: Jan H. Indbjør / RBnett

Træff gjestet Gressbanen Kunstgress og seier var det eneste som gjaldt. Gårsdagens motstandere vant 0-3 på Reknes i sommer og dette skulle selvsagt revansjeres. Med en praktfull førsteomgang og 3-0 ledelse til pause så det lenge ut som det allerede var avgjort, men da Træffs forsvarspiller, Henrik Andersen-Gott fikk marsjordre etter 54 minutter ble det tøft for Oltedals gutter. Det ble mye forvaring og løping, men seieren var aldri truet. Dermed kunne Træff reise hjem til Molde med nok en trepoenger i kofferten.

Sist lagene møttes ble Træff hardt straffet for å være ukonsentrert og uten energi, og Ready slo grønnbuksene hele 0-3 på eget kunstgress. Dette er det største tapet til herrelaget på lenge, og også det eneste tapet hjemme i år. Dermed var det lite som skulle til for å motivere laget til å hente tre poeng i Oslo. Omgangen var bare noen minutter gammel da Træff fikk innkast på vertenes banehalvdel. Som mange ganger før denne sesongen kaster Hauso langt inn i feltet, og Samdal får til slutt satt ballen i nettet. 0-1 og en fantastisk start på kampen. Træff dominerte stort fra start til slutt i førsteomgang. Forsvaret stod godt og fikk unna alt som kom. Keeper, Michael Lie hadde med andre ord en veldig rolig dag på jobben de første 45 minuttene. Træff valgte å stø høyt og låste av backene til Ready. Dette førte til mange farlige brudd og Træff skapte flere store sjanser. Målscorer Samdal hadde fått blod på tann etter hans fjerde mål for sesongen, og vartet opp med en brasse som gikk himmelhøyt over vertenes mål elleve minutter inn i kampen. Bruno Lopes som herjet med motstandere i sommer fortsatte med sin lekne teknikk og gjorde livet surt for de fleste blåkledde på banen. Etter 23 minutter spilt får brasilianeren driblet seg forbi to mann før han fra 18 meter curler ballen mot lengste kryss. Uheldig for Lopes sniker ballen seg på utsiden av stangen.

Bare fem minutter senere stod det 0-2 til Træff. Henrik Andersen-Gott finner toppscorer, Alexander Jonassen med en nydelig pasning og på et touch knaller Isfjord-gutten inn sitt 13 mål for sesongen. Ready virker rett og slett slått litt ut av det høye presset og aggressiviteten fra Træff, for nå herjer Træff. Ready har så vidt tatt avspark før Træff er frempå igjen. Målscorer Jonassen og Hauso har kombinert fint på venstre før førstnevnte slår inn på bakerste. Ballen lander på nevnte Andersen-Gott som på nydelig vis stusser ballen videre til Samdal. Lyslyggen får servert ballen på sølvfat og setter sitt andre mål for dagen. 0-3 og Træff er a jour med tanke på forrige oppgjør. Noen minutter etter Lopes på dribletur igjen, og ender til slutt alene mot Readys keeper. Brasilianeren kommer i høy fart og i noe ubalanse, og keeper får avverget situasjonen. Lagene til pause på stillingen 0-3, og Træff kan se seg fornøyd med nok en sterk førsteomgang. Denne gangen skulle ikke motstanderen inviteres inn i kampen igjen, slik forrige helgs oppgjør mot Follo som endte til slutt 2-2. Det ble pratet om å ikke miste hodet og at kampen bare var halvspilt. Træff skulle utpå å gjøre nøyaktig samme jobben som i førsteomgang, og holde buret rent.

Andreomgangen fikk vi se ett mer aggressivt hjemmelag som helt klart ønsket å vise hva som bodde i dem. Begge åpner de første minuttene med to cornere hver, men etter Readys corner i det 54 minutt blir det ampert foran Træffs mål. En Ready-spiller og Andersen-Gott blir diskuterende etter dødballen og sistnevnte blir vist det røde kortet etter en ettersleng. Dermed skulle Træff spille de resterende 36 minuttene med én mann mindre, mot et hjemmelag som presset på for redusering. Træff står godt i mot, og har til tider også mye ball. Laget holder ballen i laget og prøver å komme seg gjennom på kantene med Harith Lafteh og Stian Rødal. Ready tar etterhvert over kampen og slår gang på gang opp mot sin store spiss. Forsvaret rydder unna alt som kommer, men etter 75 minutter er Træff noe slurvete i klareringsspillet og Ready kan enkelt finne en umarkert spiller på bakerste. Han får drømmetreff og setter reduseringen 15 minutter før full tid. Bare minutter etter får Lafteh muligheten til å drepe kampen når han kommer alene mot keeper. Lynvingen er uheldig med avslutningen og ballen går til corner. Kampen ender til slutt 1-3 og Træff er aldri truet seieren. Med dette fikk Træff sin revansj etter forrige oppgjør mot Oslo-laget og kunne feire med nok en gang tre poeng hjem til Molde.

Vant for Mats

Lørdagens oppgjør handlet ikke bare om tre poeng og revansje. Træff skulle nemlig vinne for Mats Amundsgård som klubben mistet for fem år siden i går, og derfor var tap aldri et tema.

Træff klatrer opp på imponerende 47 poeng, hele 11 poeng mer enn fjorårets sesong og ligger fremdeles bak Molde 2 på andreplassen. Det skiller 6 poeng mellom naboene, og andreplass er kun mulig dersom Moldes rekrutter taper mot Spjelkavik i neste runde. Træff møter nemlig nettopp Molde 2 i seriens siste kamp. I tillegg vant Oppsal 1-2 borte mot Rilindja denne helgen, og kunne dermed krone seg selv som overlegne avdelingsvinnerne og opprykk til PostNord-ligaen. Træff gratulerer med et fortjent opprykk! Det må også nevnes at Træff er så langt det eneste laget som har slått Oppsal i år, men 1-2 seieren i Oslo i vår. På Reknes ble resultatet 1-1.

Neste kamp blir årets siste hjemmekamp

Neste kamp er hjemme mot Hødd 2 som allerede har rykket ned. Træff slo rekruttene 2-7 på Høddvoll og er ute etter nok en seier. I tillegg er det viktig å opprettholde den gode hjemmestatistikken med kun ett tap i hele 2018-sesongen.

Træffs lag: Michael Lie – Henrik Andersen-Gott (utvist etter 54. min), Lars Ramberg Hauso – Bjørnar Eltervåg, Stian Samdal – Alexander Johansen, Edvard Khachatrjan, Stian Berg Rødal, Alexander Jonassen – Harith Lafteh, Bruno Lopes