G16 vant toppkampen mot Elnesvågen

Postet av Træff SK den 31. Okt 2020

MÅLSCORERE: Henrik Bøe (t.v) og Nikolai Viken Tornes. Foto: Jan Henrik Bjørdal

(Træff - Elnesvågen 2-0): Det var duket for en skikkelig toppkamp da Elnesvågen kom på besøk til Reknesbanen fredag kveld. I et rufsete høstvær var premissene klare: Med seier til Elnesvågen, ville gjestene bli kretsmestere. Med uavgjort eller Træff-seier, ville Træff ha alt i egne hender inn mot sine to hengekamper kommende uke.

Træff tok tak i ballen og styrte banespillet fra start. Hjemmelagde skapte flere brukbare muligheter uten å sette ballen i mål. Elnesvågen var heller ikke ufarlige, men Træff-keeper Kristoffer G. Bygland vartet opp med flere gode redninger. Dermed ble det 0-0 til pause.

I andre omgang fortsatte kampen i samme spor. Træff hadde mye ball, mens gjestene var giftige på kontringer. Begge lag hadde sine perioder av kampen, men mot slutten skrudde Træff opp et lite hakk. De hvitkledde skapte flere gode sjanser, og fikk endelig uttelling etter 76 minutters spill. Nikolai Viken Tornes kriget inn en 1-0 etter en dødball, og sendte Træff i en meget viktig ledelse på tampen.

Lyset gikk

I det Elnesvågen skulle ta avspark, gikk lyset på Reknesbanen. Etter fem-ti minutter kom imidlertid lyset på igjen, og lagene kunne gjennomføre de siste fire minuttene pluss tillegg. På overtid sendte gjestene mange spillere frem i banen, noe som ga Træff store kontringsrom. Det ble utnyttet på best mulig måte, og alene med keeper var kaptein Henrik Bøe sikker som banken da han satte inn 2-0.

Dermed tok Træff en meget viktig seier i kampen om kretsmesterskapet, og 16-åringene trenger nå minst to poeng på de siste to kampene for å sikre kretsmesterskapet i årets G16-serie.