Vinneren av FIFA-cupen åpner for å representere Træff i E-sport

Postet av Træff SK den 11. Apr 2020

Tidenes første online FIFA-turnering arrangert av Træff har blitt gjennomført i påska. Hele 80 spillere har deltatt. Og det er tydelig at E-sport har kommet for å bli.

- Med hele 80 spillere i aksjon har det vært stor interesse og godt engasjement blant deltakerne. Vi har hatt med flere deltakere fra Molde regionen og noen utenfor. Som arrangør av en så stor turnering har vi skaffet oss en god dose erfaring som vi vil ta med oss inn til en eventuell ny turnering. Vi som arrangører har hatt det veldig gøy med gjennomføringen, og det håper vi spillerne også har hatt, sier Daglig Leder i Træff, Bjørnar Eltervåg.

Det var heller ikke tilfeldig at turneringa ble arrangert akkurat i disse tider.

- Man kan si vi har hatt en samfunnsnyttig turnering, da vi alle har vært hjemme og bidratt i dugnaden. Når vi ikke hadde mulighet til å ha aktivitet på fotballbanene, var dette en fin måte å skape aktivitet gjennom spillverdenen på nett. E-sport har kommet for å bli, sier Eltervåg.

Eltervåg var selv med som spiller i turneringa.

- Jeg har nå fått bekreftet at mine FIFA-ferdigheter ikke er så gode som jeg trodde. Selvtilliten har fått seg en knekk, men det positive er at jeg er bedre til å organisere enn å spille, sier han.

Dramatiske semifinaler

Det ble tette og jevne kamper når hele 76 spillere var eliminert og de fire siste spillerne skulle gjøre opp om finaleplass. Den første semifinalen bestod av Tobias Nakken (16) fra Molde, som spilte med alias @NakkenPower, og Snorre Kaas (16) fra Bergen med alias @BEAVER-DRAGON. 

- Jeg følte jeg hadde god kontroll i alle kampene helt til semifinalen. Da måtte vi spille tre kamper for å avgjøre hvem som gikk til finale. Så de to siste motstanderne var gode, sier Nakken, som tok seg til finalen etter to omkamper og 1-0 seier.

Den andre semifinalen bestod av Sander Morewood (19) fra Eidsvåg med alias @morewood00, og Benjamin Lorentzen Gjerløw (17) fra Bodø, med alias @KongBenjamin.

- Den tøffeste kampen jeg spilte var semifinalen, der møtte jeg en god motstander. Jeg hadde fortjent å vunnet mer, men uansett, sier Gjerløw.

Morewood var ikke uenig i det. 

- Det var en spennende semifinale, men jeg tapte fullt fortjent til slutt, selv om resultatet tilsier at der var jevnt, sier han, som tilslutt måtte se seg slått 4-3.

Målkalas i finalen

Dermed var det @NakkenPower og @KongBenjamin som skulle gjøre opp om tittelen som vinner av historiens første Træff FIFA Cup. Det ble @KongBenjamin med god margin, etter å ha vunnet hele 7-1.

- Jeg gikk tidlig opp i 1-0, men gjorde en tabbe i forsvar like etterpå som gjorde at han utlignet. Jeg prøvde å spille mer offensivt, men da ble det åpent i forsvaret. Jeg ble rett og slett pisset på, konstaterer Nakken, som har spilt FIFA siden FIFA 12.

- Finalekampen var jevn helt til han scorte og jeg skjønte at jeg måtte turne opp spillet mitt. Da ble jeg overlegen og dominerte banespill og spilte god offensiv fotball. Motstander ble frustert og jeg utnyttet det veldig bra, sier Gjerløw, som har spilt FIFA siden FIFA 09.

Ønsker å nå langt med FIFA i E-sport

Vinneren av turneringa har vunnet mye. Faktisk har han vunnet hele fem turneringer, hvorav tre seire i Teliaturneringene, en seier i Online Open, og nå også Træff FIFA Cup. Og det står mye trening bak.

- Hele barndommen min besto av fotball utenfør dørene og også innenfor med FIFA. Jeg begynte først å spille seriøst i 16-års alder. Det var da jeg begynte å delta på flere turneringer og møtte de ordentlige gode, sier Gjerløw.

Videre har han ambisjoner om å nå langt som FIFA-spiller.

- Målsetningen min er å finne meg en klubb i E-serien og være trofast mot den. Altså beholde meg i den så lenge de vil ha den. Jeg vil også hjelpe eventuelle partnere med å få ut toppnivået sammen med meg. Har også et mål om å komme til landslaget i E-fotball og delta i flere internasjonale turneringer, sier Gjerløw, som åpner for at det kan være aktuelt å representere Træff i E-sport. 

Han stiller seg positiv til å delta i en ny turnering i regi av klubben. Fremtiden vil vise om Gjerløw kan bli med å sette Træff på kartet i denne voksende sporten.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.